Activitati de vara

Vara este deja aici, iar cu ea vin si numeroasele vizite la locurile de joaca, pentru distractia celor mici. Sigur, stim cu totii ca copiiilor le place sa se legene si sa se dea pe tobogane si daca aveti noroc, spatiul de joaca local va fi cel care va satisface aceste nevoi de baza. Dar, ce facilitati trebuie sa aiba un loc de joca pentru copii astfel incat sa ii multumeasca pana si pe cei mai pretentiosi dintre copii? Ce tipuri de activitati si echipamente va vor stimula copiii, astfel incat acestia sa obtina cea mai mare frumoasa experienta de joaca?

Veti sti ca este un loc minunat de jucat atunci cand copiii dumneavoastra nu numai ca va implora sa mergeti, ci va roaga sa ramaneti cat mai mult timp acolo.

Asadar, creati zone pentru diferite niveluri de energie. Luati in considerare ce atmosfera doriti sa promovati in diferite parti ale locului de joaca, in functie de activitatile care vor avea loc acolo. De exemplu, un colt cu un tobogan si un leagan poate fi activ, in timp ce un colt cu gradina si banca ar putea inspira o reflectie mai linistita. Multe locuri de joaca incearca sa utilizeze spatiul prin punerea unor elemente suplimentare, cum ar fi scaune sau platforme si structuri de alpinism. Acest lucru poate functiona daca activitatile sunt similare. Ai prefera sa fii linistit undeva, nu-i asa? Separarea spatiilor in functie de nivelurile de energie creeaza spatiu pentru diferite tipuri de activitati.

Atunci cand vine vorba de amenajari locuri de joaca exterior, nu va preocupati prea mult de aspect. Toti copii merita un loc cu un design frumos unde sa se joace – unul plin de culori, forme si texturi interesante. Dar, pe masura ce proiectati spatiul, nu va lasati prea setati pe felul in care va arata spatiul. Jocul copiilor poate parea adesea dezordonat si haotic – si asta este bine! Amintiti-va ca un loc de joaca este creat pentru a oferi un spatiu in care copiii sa se poata juca in voie, nu un spatiu pe care sa-l admire ca design.

Daca amenajati un loc de joaca, luati in considerare nevoile copiilor cu abilitati diferite. Aceasta poate include dizabilitati mentale si fizice, dar sa se extinda si la copii de varste diferite, abilitati si puncte forte diferite. Incercarea de a crea un loc de joaca in care fiecare centimetru este accesibil fiecarui copil care ar putea sa-l foloseasca va avea ca rezultat un spatiu destul de plictisitor. Poate avea si consecinta neintentionata a segregarii copiilor cu abilitati diferite.

In schimb, concentrati-va pe proiectarea pentru oportunitati pentru copiii de a interactiona si de a juca impreuna. In proiectarea spatiilor de joaca este util sa va ganditi la punctele forte ale copiilor, astfel incat sa puteti crea spatii unde caracteristicile au o serie de dificultati. Un perete de catarare este un bun exemplu de caracteristica cu dificultate. Un perete de catarare are mai multe nivele de dificultate pe acelasi perete, astfel incat un incepator si un profesionist pot urca unul langa celalalt si se vor provoca in moduri potrivite abilitatilor lor. In cadrul designului dumneavoastra cautati oportunitati prin care copiii cu abilitati diferite sa interactioneze si sa se joace impreuna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *