Câteva cuvinte despre gențile pentru bărbaţi

Ştiu la ce te gândeşti: Ce prostie! Doar femeile poartă genţi, eu nu aş purta aşa ceva niciodată! Dar iată ceva ce îţi va schimba părerea.

Privind înapoi în istorie, primele genţi asumate au fost ale primitivilor care vânau şi adunau lemne. Genţile pentru bărbaţi au ajuns în atenţia creatorilor de modă începând cu cel de al doilea Război Mondial, prinzând și mai mult accent în anii ‘80.

Chiar dacă femeile îşi achiziţionează multe genţi, se pare că până la urmă barbaţii au fost primii care au purtat o geantă. Diferenţa dintre bărbaţi și femei este că bărbaţii văd genţile din punct de vedere al utilităţii în timp ce femeile le folosesc pentru a-și exprima personalitatea.
Geanta este accesoriul de care nu ne putem lipsi nici măcar o zi. Este practică, dă un stil aparte oricărei ținute și te ajută să îți păstrezi ordinea în lucruri.

Când îți cauți o geantă nouă, probabil iei în considerare mai multe aspecte: contextul în care o vei purta, designul, interiorul, materialul din care este fabricată, culoarea sau cât de bine o poți integra în ținutele tale. Desigur, un aspect egal de important este și bugetul de care dispui. Prețurile genților variază foarte mult, în funcție de calitate, brand sau dimensiuni. Ca să fii sigur că ai făcut o investiție bună, iată care sunt detaliile pe care trebuie să le examinezi atunci când îți cumperi o geantă nouă:
Mărimea
Dimensiunile unei genți poate îmbunătăți aspectul unei ținute sau îl poate sabota. Gențile supradimensionate vor arăta inestetic când sunt purtate de o femeie mignonă, în timp ce o poșetă micuță se va pierde într-un outfit foarte elaborat. Geanta ar trebui să echilibreze proporțiile purtătoarei și să nu pună foarte multă presiune pe umeri. De exemplu, dacă obișnuiești să cari multe lucruri în geantă, iar aceasta devine mult prea grea, poți opta pentru un rucsac cool, care să distribuie în mod egal greutatea pe umerii tăi, sau una dintre aceste genti elegante, cu mâner gros, care îți permite să o porți în mai multe feluri: pe braț, pe umăr sau în mână. După cum vezi, există numeroase modele în cele mai hot culori ale momentului, iar designul lor este unul original, pe care nu îl vei vedea la toate femeile din cercurile în care te învârți.


Materialul
Acesta este aspectul care stabilește, de multe ori, prețul unei genți. Există genți din bumbac, piele, catifea, velur sau piele artificială, așa că alegerea se poate dovedi destul de dificilă. Materialul din care este fabricată este atât de important, deoarece de el depinde durata de viață a genții tale. Ia în considerare cât de des vei purta noua geantă. Pentru cele pe care le iei zilnic cu tine la serviciu sau în oraș, te sfătuim să investești în genți mai scumpe, dar pe care să le poți păstra în perfectă stare ani de zile. Calitatea primează în acest caz și vei observa cu surprindere cât de ușor de întreținut și curățat este o geantă bună. Optează pentru o geantă din piele, într-o culoare neutră, pe care să o poți asorta cu ușurință oricărei ținute și care să se potrivească stilului tău.

Culoarea
Monotonia unei ținute în nuanțe neutre poate fi spartă, dacă porți o geantă într-o culoare aprinsă. Roșu, albastru, roz sau galben sunt cele mai apreciate culori ale momentului, au puterea de a oferi dinamism ținutelor tale și de a le scoate din tipare. Bineînțeles, ar trebui să ai în colecția ta și o geantă neagră, precum și una bej sau roz prăfuit, la care să apelezi atunci când nu ai timp să îți gândești de la zero un outfit spectaculos.
Așadar, când îți cauți o geantă nouă și bună, ai mare grijă la toate aceste detalii, astfel încât să ai siguranța că ai cheltuit cu cap banii și ai făcut o investiție trainică, de care să te bucuri mult timp de acum încolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *