Care este diferenta intre sistemele de alarma cu fir si cele wireless

Siguranta este una dintre nevoile dupa care tanjesc toti oamenii. Imagineaza-ti cat de important este ca, dupa o zi grea de munca, sa te poti refugia in caminul tau si sa te relaxezi alaturi de familie. Pentru a putea face acest lucru, dar si pentru a putea sta linistit in timpul zilei, stiind ca nimeni nu va atenta la bunurile tale in lipsa ta, trebuie sa iti dotezi locuinta cu un sistem de alarma.

Cele mai importante parti componente ale unor sisteme de alarma sunt sirenele, senzorii si panoul de comanda. Dupa modalitatea in care este realizata conexiunea dintre aceste componente, sistemele de alarma pot fi wireless (fara fir) sau cablate (cu fir).

Cei mai multi producatori din domeniu au in oferta lor ambele tipuri, insa trebuie precizat ca acestea nu concureaza intre ele. Fiecare varianta are propriile sale beneficii si este potrivita pentru anumite spatii si anumite conditii. Astfel, inainte de a lua o decizie cu privire la achizitionarea unui astfel de produs, trebuie sa tii cont de locul in care il vei folosi.

Sisteme de alarma wireless

Acestea sunt indicate pentru apartamentele si casele de dimensiuni reduse sau pentru spatiile comerciale mici. In plus, sunt potrivite si pentru spatiile deja amenajate, deoarece sunt mai simplu de instalat si nu necesita reamenajare, intrucat nu trebuie trase cabluri prin pereti.

Totodata, sistemele de alarma fara fir au marele avantaj ca sunt usor de montat, putand fi instalate chiar si in locuri greu accesibile. In plus, daca vrei sa te muti din respectiva locuinta sau respectivul sediu, intreg sistemul este foarte usor de dezasamblat.

Sisteme de alarma cu fir

Acestea sunt recomandate pentru obiective de dimensiuni medii spre mari, cum ar fi cladiri de birou, fabrici sau depozite. Sisteme de alarma cablate sunt utilizate de asemenea in supermarket-uri si hypermarket-uri. In plus, acestea sunt indicate si in sectorul rezidential, in situatia in care cladirile sunt in constructie sau trec printr-un proces de renovare completa, deoarece, in acest stadiu, implementarea lor este mai usoara.

Sistemele de alarma cu fir au ca principal avantaj pretul mai redus, avand in vedere ca partile lor componente folosesc o tehnologie mai accesibila, existenta de o perioada mai lunga pe piata. De asemenea, costurile de intretinere sunt si ele mai scazute, iar dispozitivele sunt fiabile, deoarece nu depind de o conexiune puternica la internet pentru a functiona ireprosabil.

Prin urmare, fiecare dintre cele doua tipuri de sisteme de alarma este indicat in anumite circumstante, iar singurul criteriu de departajare intre cele doua variante il reprezinta nevoile fiecarui cumparator. Tehnologia evolueaza intr-un ritm galopant, crescand performantele si fiabilitatea ambelor modele, iar decizia finala depinde doar de spatiul in care vor fi amplasate.

La Seku.ro gasesti o mare varietate de sisteme de alarma, atat wireless, cat si cu fir, de la branduri cunoscute in intreaga lume, precum Paradox, Posonic, Satel sau Secolink. De asemenea, tot aici gasesti si kituri de supraveghere, sisteme de pontaj si control acces, sisteme de detectie incendiu, interfoane si videointerfoane, sisteme de apel, automatizari, Home Use si IT&C. In plus, vei beneficia de sfaturile si ajutorul specialistilor, dar si de numeroase avantaje privind transportul, livrarea si returul produselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *