Ce trebuie sa stii cand cumperi o masina

Decizia de a-ti cumpara o masina vine fie ca o necesitate, fie ca o dorinta. In timp ce exista persoane care privesc masinile doar ca pe simple mijloace de transport, exista si pasionati care investesc foarte multi bani pentru a-si achizitiona cele mai performante automobile. Si unii, dar si ceilalti trebuie sa stie insa ca intretinerea unei masini implica foarte multe costuri care variaza in functie de mai multe criterii. Asa ca, indiferent de care parte a barierei te afli, ia in calcul, atunci cand vrei sa cumperi o masina, dintre cele mai importante tipuri de cheltuieli: cele pentru achizitionarea pieselor auto si cele pentru incheierea politei RCA.

Pretul real al unei masini nu tine doar de suma pe care o platesti catre vanzator, ci de fapt, la aceasta se mai adauga si costurile de intretinere. In primul rand, atunci cand cumperi o masina, ia in calcul si cat de scumpe sunt piesele de schimb, pentru situatia in care va avea nevoie de unele noi. Foarte multe modele de masini second-hand ce se incadreaza in categoria de lux au preturi de vanzare accesibile, raportat la performantele pe care le ofera si ai putea sa fii tentat sa le achizitionezi. Inainte de a lua totusi decizia de a cumpara o astfel de masina, gandeste-te la ce costuri de intretinere vei ajunge lunar. Aici vorbim bineinteles despre consum, despre piese auto, dar si despre polita RCA. Analizand aceste variabile, vei stii daca bugetul iti va permite sa intretii o masina ca cea pe care o doresti.

Astfel, atunci cand achizitionezi piese pentru masina trebuie sa te asiguri ca sunt de calitate. Daca o componenta pentru masina ti se pare avantajoasa din punct de vedere al pretului, nu pierde din vedere faptul ca un grad de calitate indoielnic iti poate pune in pericol siguranta in timpul condusului. La fel se intampla si in cazul in care alegi sa inchei o asigurare cu un anumit broker doar din considerente care tin de partea financiara. In cazul unui accident, o asigurare contractata cu o companie lipsita de profesionalism poate inseamna un timp mai lung de asteptare pana ce vei beneficia de serviciile promise.

Solutii pentru a economisi banii necesari cheltuielii de intretinere a masinii

Daca vrei sa economisesti banii necesari pentru piesele masinii, poti cumpara piese auto online. Exista numeroase magazine online de unde sa iti procuri piesele si accesoriile auto de care ai nevoie, iar, de regula, pe Internet preturi sunt ceva mai reduse decat in magazinele fizice.

Cand vine vorba despre asigurari RCA, lucrurile sunt ceva mai complexe. Pretul asigurarii se calculeaza in functie de mai multi factori, cum ar fi: marca, modelul si capacitatea cilindrica a masinii. Apoi, mai conteaza daca ai provocat sau nu daune rutiere de-a lungul timplui, dar si durata de timp pe care o ai de cand ai dobandit permisul de conducere. Un stil de condus prudent, prin care sa eviti provocarea incidentelor in trafic, este o modalitate de a reduce suma platita pentru polita RCA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *