Ce trebuie sa știi înainte de a achiziționa un apartament în Bucuresti?

Orice om isi doreste o locuinta pe care sa o considere ” acasa”, iar in marile orase cea mai buna optiune este un apartament. Exista numeroase apartamente de vanzare în Bucuresti, insa nu toate reprezinta o optiune buna. Unele sunt foarte vechi, altele au spatii foarte mici iar altele sunt in zone care nu iti ofera toata flexibilitatea de care ai nevoie. Vom incerca, asadar, sa analizam intregul proces de achizitie a unui apartament si sa evidentiem cateva lucruri esentiale pe care trebuie sa le stii.

Ce presupune, mai exact, achizitia unui apartament?

Presupune o serie de pasi ce trebuie sa fie urmati cu strictete:

  • Stabilirea unui buget pentru achizitie. Chiar daca este vorba despre un apartament achizitionat prin credit imobiliar, trebuie sa se calculeze cu atentie capacitatea de plata a ratei pentru urmatorii ani. Rata nu trebuie sa influenteze cu absolut nimic calitatea vietii.
  • Verificarea in detaliu a spatiului locativ si a actelor acestuia. Odata ce a fost gasit, apartamentul trebuie sa fie verificat foarte atent. Chiar daca procedura juridica implica verificari din partea bancilor, cea mai mare responsabilitate este a ta;
  • Analiza zonei in care se afla locuinta. Apartamentul este important, insa zona este mult mai importanta. Trebuie sa te asiguri ca esti in proximitatea institutiilor pe care le folosesti foarte des,  ca ai locuri de parcare si ca poti ajunge cu usurinta in orice alta parte a orasului.

Merita sa optezi pentru apartament? De ce sa nu iti iei o casa langa oras?

Ideea unei case ii incanta pe foarte multi si este cat se poate de firesc: spatiu mai mare, gradina si de cele mai multe ori aer curat. Totusi, apartamentul vine si el cu avantajele sale, cel mai mare fiind faptul ca se afla in oras. Acest lucru inseamna proximitate fata de magazine, institutii de cultura si loc de munca. Adeseori, cei care aleg sa locuiasca la apartament o fac pentru a economisi timp pana la munca si inapoi.

De asemenea, un avantaj major al apartamentului este costul de intretinere care este mult mai mic.

Pe lista cu avantaje poate sa fie trecuta si siguranta impotriva eventualilor hoti, facilitatea de a amenaja camerele in stilul dorit si utilitatile care, de cele mai multe ori, sunt mai numeroase.

Apartament nou sau apartament vechi?

Raspunsul natural ar fi apartament nou datorita obiectelor sanitare noi, instalatiilor termice mai eficiente, spatiilor mai bine optimizate si alte avantaje evidente. Totusi, exista argumente care pot inclina balanta catre apartamentele vechi. De regula, blocurile vechi sunt construite in zone centrale, mult mai aproape de principalele institutii, magazine si locuri de munca. Acest lucru este un argument suficient de important pentru foarte multi oameni care aleg sa opteze pentru apartamente vechi.

De cele mai multe ori, apartamentele vechi sunt mai ieftine, insa atentia la detalii trebuie sa fie mult mai mare, deoarece exista riscul ca instalatiile sa fie uzate sau sa existe probleme legate de izolare. Toate aceste mici probleme inseamna costuri in plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *