De ce curge cerneala din cartuse?

Pentru cei care apeleaza la reumplere cartuse Brasov aceasta problema curgerii cernelei din cartuse poate fi scoasa din discutie, pentru ca de reumplere se ocupa o echipa de profesionisti. Pentru care care aleg sa isi reumple cartusele acasa situatia difera, iar atunci cand cartusele incep sa curga este foarte important sa nu se sperie si sa citeasca informatiile de mai jos.

Este un lucru foarte neplacut ca cerneala din cartuse sa ajunga in interiorul imprimantei. Acesta duce uneori si la defectarea imprimantei pentru ca cerneala existenta in cartuse are rol de conductor electric si poate sa genereze un scurt circuit. In primul rand trebuie sa fie mentionat faptul ca cernelea nu va curge din cartusele originale sau din cartusele reumplute in mod corect. Cerneala curge in general din cartusele care nu sunt umplute corespunzator.

Ce implica reumplerea corecta a cartuselor pentru imprimanta?

Sunt unele reguli destul de simple pe care fiecare persoana ar trebui sa le urmeze in momentul in care isi reincarca cartusele pentru imprimanta in scopul de a preveni curgerea lor.

In primul rand se va folosi doar cerneala speciala care este destinata cartuselor si nu cerneala din calimara sau tusul pentru stampile.

De asemenea, cerneala care este folosita pentru reumplerea cartuselor trebuie sa fie de cea mai buna calitate si sa fie compatibila cu tipul de cartus utilizat. Nu trebuie sa fie folosita cerneala pentru cartusele HP atunci cand sunt incarcate cartusele Canon sau Epson pentru ca difera foarte mult compozitia chimica, fluiditatea si puterea de acoperire.

Atunci cand sunt reincarcate cartusele acestea trebuie sa fie gaurite. Nu trebuie sa fie facute gauri foarte mari si nici nu trebuie sa fie gaurit cartusul in orice loc, ci doar in locurile unde nu este generata scurgerea cernelii din interiorul cartusului. Atunci cand sunt facute gauri prea mari acestea vor trebui acoperite cu banda adeziva. In cazul in care sunt urmate toate aceste reguli simple, cartusul nu curge si imprimanta poate fi folosita in conditii optime. Se recomanda, de asemenea, sa se apeleze la servicii de reincarcare cartuse profesionale pentru a evita aceste accidente extrem de neplacute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *