Despre navigatii auto – o introducere

reparatii navigatii auto

Acum cativa ani, adaugarea unui sistem de navigatie pe o masina insemna achizitionarea de echipamente voluminoase care necesitau o instalare complexa si utilizarea mai multor CD-URI/ DVD-URI pentru descarcarea hartilor adecvate. In prezent, multe sisteme de navigatie sunt pre-incarcate cu harti si caracteristici special gandite pentru orice buget si nivel de utilizare.

Iata mai departe cateva detalii despre sistemele de navigatie auto care va pot ajuta sa luati o decizie cu privire la configurarea unui mecanism built-in sau a unuia portabil pe care sa-l puteti folosi pe munte, pe strada si in masina.Sisteme de navigatie built-in

Daca doriti sa mentineti aspectul din fabrica al masinii dumneavoastra si sa adaugati confortul unui monitor touchscreen mai mare, atunci puteti opta pentru un sistem de navigatie on board. Un sistem tipic de navigatie consta intr-un stereo si un monitor de cca 6 – 9 inch, o antena GPS externa si eventual un sistem de conextiune pentru intrari si iesiri A/V. Montarea stereo intra in slotul stereo gandit din fabrica pe bord. Caseta ascunsa este de obicei montata in spatele bordului sau sub un scaun din fata.

reparatii navigatii auto
reparatii navigatii auto

In plus fata de redarea CD-urilor si receptia AM/ FM, cele mai multe sisteme on board includ redare DVD, astfel incat sa puteti viziona un film pe ecranul incorporat atunci cand masina este parcata. Instalarea unui sistem on board poate fi destul de complexa, deoarece necesita alimentare de curent, la sezonrul de viteza al masinii (mai rar) si la frana de mana.

Sistem de navigatie remote

Un sistem de navigatie remote consta intr-un receptor GPS autonom care trebuie conectat la un stereo compatibil. De cele mai multe ori, aceasta este solutia pentru ca cineva care are deja un stereo touchscreen si doreste sa adauge optiuni de navigare.

Sisteme portabile de navigatie

Compacte si usor de utilizat, sistemele de navigatie GPS portabile sunt ideale pentru oricine doreste confortul navigarii in masina fara a avea nevoie de o instalare permanenta. Aceste sisteme portabile se ataseaza rapid pe parbriz de exemplu si folosesc un incarcator simplu pentru bricheta de unde se alimenteaza. Acest lucru le face sa fie usor de mutat dintr-o masina in alta. Dispunand de displayuri in culori stralucitoare, care variaza de la 3/5 inch la 7 inch, majoritatea receptoarelor GPS portabile includ, de asemenea comenzi cu ecran tactil, mesaje vocale, un difuzor incorporat si o antena GPS integrata.

Navigatoarele portabile mai noi inlesnesc navigarea si determina mai multa placere de a conduce – fara stres. Conectivitatea Bluetooth incorporata permite apelare hands-free prin intermediul telefonului mobil iar unele dispozitive pot chiar sa functioneze cu aplicatii smartphone selectate pentru a extrage date in timp real de pe telefonul conectat la Internet.

Dispozitivele cu intrari in camera incorporata pot oferi soferilor o imagine foarte buna asupra a ceea ce se afla in spatele lor daca au instalat o camera. Mai mult, interfetele utilizatorilor touchscreen au evoluat pana in punctul in care multi oameni considera ca pot incepe sa utilizeze un receptor GPS portabil fara sa fie nevoie sa citeasca manualul de utilizare (cu toate ca, nua veti nimic de pierdut daca alegeti sa cititi ce scrie in manualul de utilizare).

Pentru reparatii navigatii auto accesati pagina aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *