Importanta web designului responsive

Un design responsive inseamna ca website-ul care are aceasta functie implementata, poate fi afisat pe orice dispozitiv, indiferent de marimea acestuia din urma. Site-ul se modifica constant, pentru a oferi utlilizatorului cea mai buna experienta, atunci cand navigheaza de pe dispozitivul lui.

Crestere in utilizarea telefonului mobil

            In ultimii 5 ani, numarul celor care navigheaza de pe telefoanele mobile a crescut vertiginos si, odata cu lansarea tehnologiei 4G, aceasta a devenit aproape la fel de rapida ca si pe desktop. Pe langa asta, costul utilizarii de date mobile a scazut constant in ultimii ani, ceea ce inseamna ca si mai multi utilizatori pot naviga ore in sir pe internet, fara costuri suplimentare.

Este important sa ai un design responsive, datorita numarului ridicat de utilizatori ce pot accesa site-ul tau de pe diferite dispozitive mobile, cum ar fi smartphone-urile sau tabletele.

Beneficiile unui design responsive

            Cu un design responsive, toate paginile si tot continutul site-ului tau se adapteaza tuturor ecranelor si rezolutiilor acestora. Indiferent daca vizualizezi site-ul de pe desktop sau mobil, acesta ar trebui sa fie usor de navigat, chiar daca marimea ecrannului variaza. Livrand design responsive, asiguri utilizatorului tau cea mai buna experienta de navigat, fara ca acesta sa fie nevoit sa redimensioneze fereastra. Oferim servicii creare site-uri responsive doar intra pe link !

Design-ul responsiv imbunatateste experienta utlizatorului, ceea ce se traduce printr-o impresie buna a brandului si a afacerii tale, vizavi de client. Daca un client poate accesa site-ul tau de pe mai multe platforme, probabil ca va reveni la produsele si serviciile tale, ceea ce inseamna, cu siguranta, o rata a conversiei crescuta. Cu atat de mult trafic ce vine de pe dispozitivele mobile, este crucial sa implementezi aceasta caracteristica site-ului tau.

Acum designul responsive este important si ca factor de ranking. Website-urile care sunt responsive vor avea o viteza mai mare de incarcare, ceea ce va ajuta site-ul sa se pozitioneze mai sus, in rezultatele motoarelor de cautare, iar acest lucru va face ca bounce rate-ul sa scada. Designul responsive, de asemenea, va face mai usoara distribuirea afacerii tale pe retelele sociale, ceea ce va aduce o audienta mai mare brandului tau.

Designul responsive este crucial pentru site-urile de eCommerce

            Stii care este cea mai mare problema a magazinelor online? Cosurile de cumparaturi abandonate. Oamenii se plictisesc sau nu mai vor, pur si simplu, sa treaca prin tot procesul de inregistrare si, intr-un final, parasesc site-ul. Milioane de potentiale vanzari dispar.

Nu poti sa nu te intrebi de ce utilizatorii abandoneaza cosurile de cumparaturi, insa trebuie sa recunoastem ca o parte din vina o poarta faptul ca magazinele online inca au formulare lungi de completat, o problema agravata de designul non-responsive.

Cu cat clientii pot face mai usor o achizitie, cu atat numarul acestora vor creste.  Prin implementarea unui design responsive, vei fi tot timpul cu un pas in fata competitiei si vei oferi clientilor o experienta incontestabil mai buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *