Pericolul prafului din casa

Prezenta prafului in interiorul unei locuinte unde traiesc copii si tineri poate avea efecte devastatoare asupra sanatatii acestora. Deoarece ei sunt cei mai expusi, in general, la diverse complicatii, medicii recomanda inlaturarea cat mai deasa a prafului din incaperi. Daca in exteriorul locuintei, inspiram, vrand nevrad, praf din tot ceea ce ne inconjoara, in propria casa, avem puterea de a controla gradul de prezenta a acestuia.

Mai exact, medicii ORL-isti sunt de parere ca prezenta prafului creste considerabil numarul afectiunilor care intra in spectrul ORL, putand sa duca la dezvoltarea diverselor complicatii cum ar fi astmul.

Drept urmare, este nevoie de o ingrijire ca la carte a locuintei si adoptarea sintagmei: nu lasa pe manie, ce poti face astazi, mai exact curatenie. O casa curata presupune realizarea unei curatenii cel putin o data la 2 zile. Aceasta activitatea ar trebui sa includa stergerea prafului chiar si din locurile greu accesibile, cum ar fi pe dulapurile inalte. Este recomandat sa nu se pastreze tot felul de cutii din carton inutile in incaperi, deoarece pe acestea praful se instaleaza cel mai repede. Atunci cand faceti curatenie, nu uitati sa apirati temeinic covoarele, desi specialistii recomanda prezenta a cat mai putine astfel de obiecte decorative, in case, tocmai pentru a evita locurile preferate in care praful se depune. Nu uitati nici de carti, si acestea fiind expuse unui risc foarte mare de a fi „atacate de praf”.

Daca pentru unele persoane a face curatenie este o adevarat corvoada, pentru altele este o placere zilnica. In momentul de fata, exista insa mai multe firme de curatenie Craiova, care ofera servicii specializate ce au drept scop ingrijirea periodica a locuintei. Daca nu aveti timp sa va faceti singuri curatenie in locuinta sau pur si simplu va displace aceasta activitate, va recomandam sa nu stati pe ganduri si sa apelati la o astfel de firma. Activitatea de curatenie de intretinere are drept scop principal chiar indepartarea intr-un grad cat mai mare a particulelor de praf. Firmele de curatenie care se respecta ofera in pachetul de intretinere chiar si aspirarea saltelelor, cunoscute drept veritabile „aspiratoare” de praf. De asemenea, unele dintre acestea au incluse si optiunea de a spala atat slatelele cat si covoarele cu aspiratoare speciale. Unicul dezavantaj este acela ca respectivele obiecte ramana umede pentru cel putin 24 de ore, nefiind recomandata folosirea lor in acest timp.

In alta ordine de idei, indiferent de alegerea pe care o faceti, in ceea ce priveste mentinerea curateniei si indepartatea temeinica a prafului, fie ca va ocupati persoanal, fie ca apelati la firme de specialitate, nu uitati ca sanatatea copiiilor vostri este pe primul loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *