Repatrierea decedatilor din Italia

Pierderea unei persoane dragi reprezinta o proba grea cu care viata ne pune fata in fata, este o situatie care ne inunda mintea si inima cu o durere greu de anulat.

Decesul unei persoane apropiate de familia noastra este o tragedie ireversibila, dar tocmai acest fapt o face pana la urma sa o acceptam ca atare.

Aparitia acestei situatii indezirabile are un impact foarte negativ asupra psihicului uman si mai ales, din punct de vedere afectiv. Este o suferinta caracterizata de o „profunda rana launtrica”, pe care o poate resimte orice persoana la pierderea unei persoane cunoscute.

REPATRIERE decedati IN CAZ DE ACCIDENT AUTO va ofera cateva sfaturi fara de care nu va veti putea descurca in contextul aparitiei unei situatii pilot precum repatrierea unei rude decedata in alta tara. Daca un membru al familiei sau o ruda indepartata de dumneavoastra a decedat intr-o tara straina, este bine sa aveti in vedere urmatoarele posibilitati:

Pentru repatrierea unei rude sau cunostinte decedate, decesul necesita a fi inregistrat la autoritatile locale din tara cu pricina. Pentru repatrierea unei persoane apropiate, decesul poate fi inregistrat atat la ambasada sau la consulatul Romaniei din tara respectiva.

In contextul in care ambasada sau consulatul Romaniei sunt notificate despre decesul unui cetatean roman in diaspora, acestea au responsabilitatea de a informa familia victimelor.

Daca inregistrarea decesului nu s-a facut la ambasada sau consulat, atunci certificatul de deces romanesc urmeaza a fi eliberat in tara de autoritatile romane, pe baza certificatului de deces strain si a altor cateva documente prevazute de legislatia de repatriere decedati Italia.

Repatriere decedati Italia va enumera toate documentele  necesare pentru procedeul de repatriere:

  • Certificatul de imbalsamare eliberat de spital;
  • Certificat de constatare a decesului;
  • Pasaportul mortuar;
  • Certificatul de deces international;
  • Autorizatie pentru transportul international;

Pentru a va oferi timpul si spatiul necesar acceptarii acestor momente deloc usoare, agentiile de servicii funerare va ofera atat transportului decedatului cat si cu intocmirea intregii documentatii necesara pentru repatriere.

Procedurile de repatriere implica costuri foarte ridicate, iar in aceast context, repatriere decedati Italia va recomanda sa apelati la o firma specializata care se va ocupa sa gaseasca solutia cea mai putin costisitoare pentru dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *