Trecerea de la un an la altul s-a făcut cu emoții, dar și cu speranță. Cu toții am sperat și încă sperăm la un an mai bun, un an în care să ni se împlinească toate rezoluțiile setate la început de an. Rezoluțiile setate la început de an sunt de cele mai multe ori plauzibile în ziua setării, iar odată început anul nou devin din ce în ce mai greu de urmat.
Ce sunt rezoluțiile de Anul Nou?
Statisticile vorbesc despre un procent de 45% dintre oameni care își setează astfel de rezoluții la început de an, dar până la finalul anului doar 4% reușesc să le ducă la capăt. Obiceiul de a seta rezoluții pentru noul an datează de sute de ani, dar sub o altă formă decât o știm astăzi. Izvoarele istorice au relevat faptul că babilonienii sunt cei care și-au setat pentru prima dată intenții pentru anul nou și tot ai au sărbătorit pentru prima oară trecerea în noul an. Ei promiteau lucruri zeilor, iar dacă reușeau să le îndeplinească, zeii le ofereau un an bun.
În timp, acest obicei a evoluat și a ajuns la a ne propune lucruri pentru noul an. De exemplu, ne dorim să fim mai empatici, mai darnici, dar și să facem mai mult sport. Unii dintre noi ne dorim să ne reapucăm de sport, dar nu știm de unde să începem. Primul pas ar fi să ne alegem unul din acele compleuri sport dama care ni se potrivesc și ne dau o stare de bine. Sportul va fi o plăcere în hainele potrivite, iar organismul are nevoie de haine călduroase pe timp de iarnă. Chiar dacă pandemia ne-a pus să stăm în casă, acum putem ieși să facem sport măcar în parc.
Legat de starea de bine, nici o pereche nouă de pijamale dama maroko nu strică. Poate una dintre rezoluțiile noastre a fost să ne odihnim mai mult sau mai bine. Pentru a face asta avem nevoie de haine care să fie confortabile și lejere, dar și să lase pielea să respire.
Cum abordăm rezoluțiile de an nou pentru a ne ține de ele?
În primul rând, ar fi bine să recunoaștem că nu există o rețetă universală pe care o putem aplica pentru ca toate rezoluțiile să se îndeplinească exact ca prin magie. Totuși există un test revelator care poate indica obiectivele potrivite pentru noi la început de an. Singura busolă care ne poate arăta spre ce ar trebui să ne îndreptăm este intuiția, sufletul nostru. Există o parte din noi care ne ajută să luăm deciziile potrivite.
Prima recomandare ar fi să fii mai blând cu tine și mai puțin exigent pentru a nu pune mai multă presiune pe tine. Studiile spun că majoritatea celor care renunță la rezoluțiile setate de anul nou fac asta în primele două săptămâni din luna ianuarie. Dacă nu știai corpul nostru se tensionează pentru a face față temperaturilor scăzute, astfel devenim mai irascibili și ar fi bine să avem mai mare grijă de noi. Dacă vom pune pe primul loc relaxarea, vom putea îndeplini și alte rezoluții.
Mai mult, ar trebui ca fiecare rezoluție să fie realistă și cuantificabilă pentru a o putea atinge. Atunci când creierul primește cifre exacte și termene limită, se străduiește mai mult pentru a bifa acea sarcină.
Setează rezoluții care ți se potrivesc, de care te poți ține și care te motivează să faci schimbări în viața ta!