Rezolva-ti dificultatile financiare cu ajutorul Kruk Romania

Dificultatile financiare care impiedica rambursarea la timp a unui imprumut, reprezinta o problema nu numai a imprumutatului, ci si a bancii, care este obligata sa foloseasca orice mijloace legale pentru rambursarea fondurilor. 

Una dintre aceste metode este transferul datoriei de imprumut, catre firma de recuperari creante si datorii de pe site-ul Kruk Romania, care poate lucra in numele bancii sau poate deveni un nou creditor in procesul de transfer al datoriei.

Cand o banca are dreptul sa transfere datoriile catre firma de recuperari?

O terta parte pentru a recupera o datorie, apare daca intarzierea este de 90 de zile sau mai mult. In banci, aceasta perioada este mai lunga, in timp ce organizatiile de microfinantare incep procesul de rambursare fortata mai devreme. 

Pentru ca datoria imprumutului sa fie transferata catre firma de recuperari, aceasta nu trebuie sa fie deservita deloc sau sa aiba intarzieri periodice mult timp. Posibilitatea transferului datoriei catre un tert, este indicata in contractul de imprumut si este prevazuta in lege.

Imprumuturi la risc

Exista mai multe tipuri de imprumuturi cu probleme, pentru care bancile apeleaza cel mai usor la agentii organizatiilor de colectare.

  • imprumuturi cu descoperire pe card;
  • imprumuturi mari;
  • imprumuturi de consum;
  • imprumuturi negarantate.

Rambursarea fortata a acestor imprumuturi poate dura mult timp si bani de la banca, iar beneficiul final va fi mai mic de 30%. Prin urmare, pentru incasare, datoria este transferata firmei de recuperari de pe site-ul Kruk Romania, care lucreaza mai eficient si, in cele mai multe cazuri, garanteaza un rezultat pozitiv.

Formulare de transfer de datorii

In primul rand, banca transfera imprumutul cu probleme catre propriul departament juridic, care se ocupa de serviciul clientilor. In cazul in care acest lucru nu reuseste si deservirea imprumutului nu este reinnoita, creditorul are dreptul sa atraga o firma de recuperari creante in urmatoarele conditii:

  • acord de agentie: firma de recuperari creante si datorii are dreptul sa reprezinte interesele creditorului in solutionarea unui litigiu cu un client, dar datoria in sine ramane in proprietatea bancii;
  • cesiunea creantei: toate drepturile creditorului anterior sunt transferate firmei de recuperari, iar imprumutatul trebuie sa efectueze platile catre recuperator.

Conditiile si procedura pentru cesiunea, drepturile si obligatiile cedentului si destinatarului sunt stabilite prin lege.

Refinantarea este inchiderea datoriilor curente prin inregistrarea unei noi datorii in aceeasi institutie sau in alta, de preferinta in conditii mai favorabile. 

Adesea, bancile si IFN-urile ofera in mod independent astfel de scheme clientilor, scazand usor rata dobanzii, oferind astfel, clientilor, o sansa mai mare de a plati datoriile.

De asemenea, se poate solicita inghetarea datoriei curente, impreuna cu dobanzile si penalitatile pentru o anumita perioada, dar numai in cazuri de exceptie, timp in care imprumutatul trebuie sa-si restabileasca reputatia financiara si sa-si imbunatateasca situatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *