Ventilatie industriala de top pentru centre de fitness

Sportivii au nevoie de aer proaspat si curat in timpul exercitiilor, insa din pacate centrele de fitness sunt printre principalele locatii expuse permanent la umiditate, aer statut si mirosuri grele… Oamenii de stiinta britanici au descoperit, in cadrul unor cercetari efectuate in sali de fitness din Marea Britanie, ca multe dintre centre au o ventilatie ineficienta, care se straduieste sa mentina aerul respirabil in intervalele cele mai aglomerate ale zilei, dar care nu reuseste sa ii tina pe sportivi la distanta de nivelul ridicat de praf si de gaze cu potential periculos.

In mostrele de aer prelevate din salile de fitness au fost descoperite monoxid de carbon si ozon, dar si cantitati mari de microparticule, numite compusi organici volatili, care includ substante chimice precum formaldehida continuta de produsele de curatenie.

Iata de ce ventilatia corespunzatoare si schimbul regulat de aer din salile de antrenament sunt procese absolut necesare si obligatorii pentru proprietarii de centre de fitness, care trebuie sa recurga la sisteme ventilatie industriala.

Solutii avansate de ventilatie sunt necesare, insa, nu numai in salile de antrenament ale unui centru de fitness, unde un numar mare de persoane impart acelasi spatiu si aer in acelasi timp, ci sunt absolut obligatorii si in vestiare si in grupurile sanitare.

Pentru ca spatiile mentionate beneficiaza in general de suprafete restranse si sunt folosite de un numar mare de utilizatori in acelasi timp – vezi vestiarele pline inainte si dupa desfasurarea claselor de aerobic sau de kangoo jumps sau zumba, extrem de populare in salile de fitness si care au ore prestabilite – este absolut necesar ca in proiectarea sau utilarea spatiului sa fie prevazute solutii industriale de ventilare cat mai eficiente.

Astfel de solutii pot asigura o temperatura constanta in salile de fitness si in spatiile conexe, cat mai benefica pentru organismul uman, eliminarea aerului statut si incarcat, eliminarea mirosurilor mai ales dupa orele de antrenament, eliminarea umiditatii si pot asigura intotdeauna o calitate de top a aerului respirabil.

Orice sala de fitness va beneficia, cu ajutor unei astfel de solutii de ventilatie, de standarde de igiena maxima si, ca urmare, de clienti mult mai fericiti si satisfacuti si de o reputatie excelenta in piata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *