Avantajele montarii unor sisteme de supraveghere intr-o sucursala de banca

Bancile se numara printre institutiile in care montarea unor sisteme de supraveghere este obligatorie si nicio sucursala nu ar trebui sa isi deschida portile daca nu este dotata cu asemenea dispozitive de securitate. In banci sunt pastrate sume uriase de bani, iar multe tranzactii implica si astazi folosirea banilor cash. Din acest motiv, intr-o astfel de institutie, siguranta ar trebui sa fie cuvantul de ordine. Iata in continuare care sunt beneficiile instalarii unor sisteme de supraveghere intr-o banca:

1. Siguranta angajatilor. Pentru un angajat nou sau pentru o persoana mai emotiva, poate fi coplesitor sa lucreze intr-o banca, deoarece fisa postului presupune manevrarea unor sume foarte mari de bani, a sute sau mii de carduri bancare si a tot atator plicuri cu cod PIN, dar si a unor documente cu caracter confidential. Daca unitatea respectiva este dotata cu sisteme de supraveghere si un sistem de alarma, angajatii isi vor putea desfasura activitatea in liniste, fara stresul ca orice clipa de neatentie ii poate costa postul.

2. Siguranta clientilor. In momentul in care se deplaseaza la o banca, multi oameni fie au asupra lor o suma mare de bani, fie urmeaza sa primeasca o suma mare de bani. Chiar daca nu au de-a face cu bani lichizi, acestia au asupra lor documentele de identitate, unul sau mai multe carduri bancare, dar si contracte cu caracter confidential. Din acest motiv, ei trebuie sa se simta in siguranta, avand garantia ca in interiorul sucursalei nu li se poate intampla nimic rau si ca nici ei, nici bunurile lor nu vor avea de suferit. Atunci cand observa prezenta unor sisteme de supraveghere si de alarma, dar si a unui paznic la intrarea in institutie, clientii vor fi mai linistiti, stiind ca pot efectua tranzactiile in siguranta.

3. Prevenirea jafurilor si a altor incidente. De cele mai multe ori, in momentul in care observa sisteme de supraveghere sau un sistem de alarma, hotii devin mai circumspecti si mai constienti de faptul ca pot fi identificati si prinsi cu usurinta. Din acest motiv, atat timp cat nu este foarte sigur pe el si antrenat, un raufacator nu va alege sa sparga o banca, deoarece masurile de securitate din interior sunt foarte stricte, ci va alege foarte probabil un obiectiv nesupravegheat.

4. Alertarea autoritatilor si a firmei de paza. Multe sisteme de supraveghere inteligente au posibilitatea de a alerta automat autoritatile sau firmele de paza, in momentul in care observa orice miscare suspecta. In plus, este recomandata dublarea sistemelor de supraveghere cu sisteme de alarma. Astfel, atunci cand observa o activitate suspicioasa, un angajat al bancii poate apasa butonul de panica. Acesta declanseaza o alarma silentioasa, transmisa sub forma unui apel catre politie sau compania care asigura securitatea. In acest mod, raufacatorii pot fi prinsi in flagrant si dusi direct la sectie.

Sistemele de supraveghere nu sunt utile doar pentru a preveni jafuri sau a furniza imagini din timpul acestora, ci si pentru observarea unui incendiu sau a unei inundatii. Din toate aceste motive, instalarea unor sisteme de supraveghere intr-o banca este obligatorie, iar daca acestea sunt insotite si de sisteme de alarma, vor fi cu atat mai eficiente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *