Criterii pentru selectia unei bormasini potrivite

bormasina bosch

Orice om gospodar ar trebuie sa aiba in garajul sau o bormasina corespunzatoare. Indiferent de cat de des sau rar o foloseste, aceasta trebuie sa prezinte o calitate pe masura, care sa ofere randament optim. In functie de eficienta cu care se poate lucra, este dictata si durabilitatea lucrarii. Exista atat modele cu fir, cat si cu acumulator. In alegerea celei mai potrivite ar trebui sa te ghidezi dupa mai multe criterii. Trebuie sa stii scopul precis in care vrei sa o folosesti, asta e sigur.

Spre exemplu, daca te intereseaza un model cu putere mai mare, daca vrei sa fixezi un diblu in pereti din beton sau ai alte astfel de sarcini de indeplinit, ai nevoie de un model de cel putin 650 wati. Pentru o simpla insurubare sau pentru a da o gaura in lemn este suficient sa ai un model electric, fara fir.

Ce criterii trebuie stabilite de la inceput?

E de preferat sa nu incepi cautarea pana nu stii modelul potrivit, puterea sa si mai ales forta de torsiune. Acest din urma aspect nu trebuie omis nicicum, indiferent ca te orientezi dupa o bormasina Bosch sau a altui producator. De altfel si mandrina indeplineste un rol destul de important, deci asigura-te ca partea uneltei care prinde burghiul este la randul sau de calitate, adecvata si eficienta.

Bormasina cu fir sau fara fir?

Acest aspect depinde de frecventa cu care intentionezi sa folosesti bormasina si cat de intens. Poti sa o iei pentru a desuruba ceva sau pentru a realiza diverse sarcini cu ea zi de zi. In utilizarea domestica e mai mult decat suficienta o putere pana in 1000 wati. Opteaza pentru un model care te anunta insa cand se suprasolicita motorul. Unele au un sunet specific dupa care iti dai seama. De altfel, e bine sa te interesezi de la inceput cu privire la forta maxima admisa, ca sa nu fortezi bormasina.

De firma sau no name?

Iata o capcana in care cad destul de multe persoane. Multi tind spre optiunile no name pentru ca sunt mai accesibile ca pret. Este oare insa cea mai inspirata alegere? Cu siguranta ca da! Cel mai sigur este sa te orientezi dupa o bormasina Bosch sau a unui alt producator consacrat pentru ca stii sigur despre aceasta ca prezinta eficienta si ca nu se strica de la prima utilizare. In cazul celeilalte optiuni, nu prea ai de unde sti cat o sa te tina.

Spre exemplu, cand alegi o masina de gaurit cu percutie, trebuie sa te uiti dupa cateva caracteristici ale acesteia care o vor face notabila. Ideal este sa te orientezi dupa un model cu forma ergonomica, ce permite o manevrare corespunzatoare, dar care sa aiba totodata si o greutate redusa. In fapt acest din urma aspect joaca un rol crescut in eficienta manevrabilitatii, de el depinde gradul de confort de care ai parte in calitate de utilizator, dar si performantele inalte asigurate, indiferent de misiune.

In cazul in care urmeaza sa folosesti frecvent bormasina, vei vrea un model mai silentios decat ce se gaseste in comert. Te poti uita dupa modelele oferite de Bosch, au si astfel de optiuni. Gasesti pe tehnicbazar.ro diverse oferte in acest sens, daca te intereseaza sa faci o investitie profitabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *