Cum sa ai grija de bateria de tigara electronica

Tigara electronica este cea mai eficienta alternativa pentru lupta impotriva fumatului. Numarul persoanelor care vapeaza creste de la an la an, insa, putini stiu cum sa aiba grija de o tigara electronica si cum sa o intretina pe termen lung. Tigara electronica necesita o mentenanta corespunzatoare, similara cu cea a oricarui dispozitiv electronic, pentru a nu pune in pericol sanatatea ta si a celor din jur.

Componentele, consumabilele si accesoriile unei tigari electronice se pot defecta daca nu sunt utilizate, intretinute si depozitate corespunzator.

Bateria de tigara electronica este o componenta importanta care necesita o intretinere speciala pentru a evita deteriorarea acesteia si a-i prelungi durata de viata. De aceea, este bine sa previi orice pericol si sa iti iei masuri de precautie in ceea ce priveste utilizarea si depozitarea tuturor componentelor tigarii electronice, in special a bateriei.

In presa ultimilor ani, s-au relatat cateva cazuri de explozie a bateriei de tigara electronica care au avut ca rezultat ranirea grava a utilizatorului. Este binecunoscut faptul ca folosirea incorecta a oricarui dispozitiv electronic cu baterie poate crea o explozie, indiferent ca e vorba de smartphone-nuri, tablete, laptopuri sau alte gadgeturi. Stirile relatate din presa ultimilor ani au creat pe nedrept panica printre utilizatorii de tigara electronica deoarece nu au clarificat acest aspect important inca de la inceput. Prin urmare, iata cateva sfaturi pentru vapatul in siguranta si fara stres:

1. Tine bateria tigarii electronice departe de temperaturi extreme

Este o masura de siguranta valabila pentru toate tipurile de baterii si pentru toate tipurile de dispozitive. Nu uita niciodata bateria unei tigari electronice in soare, pe bordul masinii sau pe pervazul unui geam, si tine-o departe de orice sursa de caldura, pentru a-i prelungi cat mai mult durata de viata si a-i asigura o performanta corespunzatoare.

2. Indeparteaza bateria tigarii electronice de la incarcat dupa finalizare

Chiar daca cele mai multe incarcatoare nu mai trimit curent electric in baterie dupa finalizarea incarcarii, este bine sa detasezi bateria de incarcator. Mai multa energie din incarcator poate supraincalzi bateria si ii poate micsora durata de viata.

3. Incearca sa supraveghezi bateria tigarii electronice in timpul incarcarii

Foarte multi dintre noi, din comoditate sau neatentie, lasam bateria tigarii electronice la incarcat peste noapte. Acest lucru nu este deloc recomandat deoarece, din diverse motive, incarcatorul se poate arde iar tu nu esti in proximitatea bateriei pentru a constata acest lucru si a actiona in timp util.

4. Nu folosi alt incarcator decat cel destinat pentru tigara ta electronica

Incarcatoarele de tigara electronicase se diferentiaza prin marimile voltajului, a capacitatii si al altor aspecte tehnice. Fiecare incarcator poate emite curent electric cu un flux mai puternic sau cu un nivel diferit de Amperi. Folosind un alt incarcator decat cel dedicat tigarii tale electronice, bateria se poate supraincalzi iar riscul de a se deteriora sau chiar de a exploda este foarte mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *