Curele barbati – Cum sa le alegi si sa le porti

curele barbati

Desi adesea variantele diverse de curele barbati nu sunt privite ca elemente importante ale tinutelor barbatesti, acestea indica totusi multe despre stilul si amprenta personala ale unei persoane.

Mai mult decat in cazul femeilor, curelele isi gasesc locul printre cele mai importante accesorii vestimentare in garderoba unui barbat, iar ce este cel mai important, este ca acestea sa fie alese corect si inspirat, pentru ca tinutele sa nu devina un dezastru.

Actiunea in sine, de a cumpara o curea nu este ceva dificil, dar problemele apar atunci cand trebuie sa alegi acest accesoriu in functie de tinutele purtate si apar intrebari ca: sa aleg o curea piele barbati? o curea formala sau casual? o curea neagra, maro sau rosie? lata sau subtire?

Indiferent ca vorbim de curele piele barbati, curele formale sau casual, curele verzi sau negre, un lucru e cert, primul aspect atunci cand o alegem este lungimea curelei. Aceasta este de adesea mentionata in cm sau inci si este extrem de importanta ca dimensiunile acesteia sa corespunda abdomenului inferior. Ceea ce trebuie sa stii este ca marimea de pe eticheta reprezinta de fapt distanta dintre catarama si gaura mijlocie, acolo unde ar trebui sa se inchida cureaua.

curele barbati

Cum purtam cureaua formala?

Se potriveste costumelor si necesita atentie. Latimea ei trebuie sa se incadreze intre 2,5 si 3,5 cm, iar materialul din care este realizata sa fie neaparat piele. Culorile potrivite trebuie sa fie neutre, cele mai des intalnite fiind maro sau negru.

Cum purtam cureaua casual?

Este foarte permisiva cu posibilitatile vestimentare si lasa loc pentru amprenta personala a fiecarui barbat. Ele pot fi regasite si de dimensiuni inguste, potrivite jeans-ilor, dar si dimensiuni mai groase care merg cu pantalonii mai lejeri. Daca in cazul curelelor formale este indicat sa le asortam cu incaltamintea din punct de vedere cromatic, aici nu este cazul.

In ceea ce priveste depozitarea curelelor, este recomandat sa fie ferite de soare, dar si de pozitia incolacita, pentru ca materialul din care sunt realizate sa nu se deterioreze foarte repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *