De ce să cumperi haine second hand?

Potrivit unor statistici internaționale, actualmente aproape trei sferturi din populația globului folosește și haine la mâna a doua pentru a se îmbrăca, nu doar articole vestimentare noi.

Iată de ce un depozit second hand bun este o necesitate obiectivă pentru aprovizionarea acelor proprietari de magazine unde se comercializează asemenea mărfuri.
Așa se întâmplă și la noi în țară, unde lupta cu prejudecățile este încă foarte încrâncenată.

Românii mai au încă ezitări când vine vorba de a intra în buticuri unde se comercializează haine second, dar încet – încet își dau seamă că merită să își procure și astfel de produse, mai ales că antreprenorii încep să se aprovizioneze din depozitele de profil cu piese vestimentare și accesorii de o calitate din ce în ce mai bună, provenind în mare măsură din țările europene, inclusiv cu mărfuri ce au fost fabricate de branduri renumite pe plan internațional.


Îmbrăcămintea second hand are multiple avantaje:

– rezistența materialelor textile din care este confecționată și a accesoriilor a fost testată deja în timpul purtării anterioare;
– prețul accesibil;
– varietatea mare de modele;
– o haină nouă, spun fanii articolelor vestimentare second hand, rezistă de cele mai multe ori mult mai puțin decât cele deja purtate și care au fost deja testate prin repetate spălări, uscări, călcări;
– nu se vor deforma, micșora, nu își vor pierde culorile;
–  conștientizarea faptului că așa putem contribui la protecția mediului prin economisirea unor resurse naturale importante și reducerea poluării ce rezultă în procesele actuale de fabricație ale hainelor noi.

De ce oare ai cumpăra haine noi, dar care să emane un neplăcut miros de plastic, in loc să achiziționezi haine uzate care deja au eliberat în atmosferă compușii toxici inițiali ori sunt realizate din materiale naturale (in, cânepă, bumbac)?

Unde mai pui și că multe articole vestimentare fabricate acum sunt și de proastă calitate!

Magazinele second accepta acum doar mărfuri de calitate, care nu sunt un pericol pentru sănătatea acelor ce le vor purta, în conformitate cu normele europene în materie.

Deși încă stigmatizată, orientarea consumatorilor din diverse țări ale lumii, chiar și din cele mai dezvoltate, spre a achiziționa haine second, este o practică foarte bună de a lupta împotriva marilor concerne internaționale care vor să ne vândă tot mai multe articole vestimentare de proastă calitate, cu gândul la profituri cât mai mari.

În prezent, departamentele de marketing ale marilor corporații limitează în mod voit durata de viață a produselor vestimentare, pentru a te obligă să cumperi alte și alte produse noi.

Asta ca să nu mai vorbim de creatorii de modă ai lumii, de casele de modă, care schimbă colecțiile chiar și de mai multe ori pe sezon, doar – doar, vom deveni sclavii modei și vom plăti sume exorbitante de outfit-uri cel puțin stranii, dacă nu grotești de-a dreptul.

În cazul hainelor second hand se pot găsi produse calitative, aflate încă în stare perfectă de folosite. Totul e să le căutăm cu atenție prin magazinele de profil.

Unele articole de îmbrăcăminte purtate puse în vânzare sunt atât de durabile, încât corect combinate cu article noi pot fi piese de rezistență chiar ani de-a rândul din momentul cumpărării.

Iar acest lucru se face salvând și o groază de bani, deoarece multe se găsesc la jumătate de preț sau chiar la mai puțin, decât suma de vânzare inițială, chiar dacă provin de la firme mari, cu notorietate în domeniul confecționării de haine.

Cu banii rămași poți, de exemplu, să cumperi mâncare mai sănătoasă ori pur și simplu să mergi in vacanțe în locurile dorite. Hainele noi, mai ales dacă sunt la modă, costă mult și se demodează rapid, știm cu toții asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *