Inspectiile periodice cu camerele de termoviziune asigura buna functionare a sistemelor

Camerele de termoviziune sunt solutia ideala pentru depistarea diferentelor de temperatura dintre diverse componente sau materiale, diferente ce pot indica o posibila problema de functionare. Fie ca urmariti sa identificati o scadere sau o crestere anormala de temperatura, cu ajutorul unei camere de termoviziune performante veti reusi sa detectati in timp util numeroase tipuri de probleme, dintr-o gama larga de aplicatii.

Sisteme electrice

Camerele de termoviziune pot depista diverse probleme ale sistemelor electrice fara a avea contact cu acestea, de la o distanta sigura:

– scurtcircuite
– conexiuni realizate incorect
– cabluri corodate ce pot determina o crestere a rezistentei in circuit
– componente defecte
– supraincarcarea sistemelor
– probleme cu izolatia

Sisteme electro-mecanice

Camerele de termoviziune Fluke sunt ideale pentru inspectia motoarelor, turbinelor, pompelor si a altor echipamente si sisteme electro-mecanice, datorita capabilitatii acestora de a masura temperatura de la distanta si a identifica urmatoarele tipuri de probleme:

– probleme cu izolatia la motoare
– probleme cu lubrifierea
– flux de aer redus din cauza depunerilor de praf
– probleme de alimentare cu curent electric

Aplicatii industriale

Tehnologia camerelor cu termoviziune se dovedeste extrem de utila in cazul inspectiilor din domeniul petrolier, chimiei industriale, industria cimentului, a plasticului sau a otelului, care presupun temperaturi extreme si conditii periculoase de lucru. Cu ajutorul camerelor de termoviziune Fluke se pot identifica numeroase potentiale probleme, de la o distanta sigura atat pentru dispozitiv cat si pentru tehnicianul ce efectueaza inspectia.

Folosind functia Zoom 2x sau 4x a camerelor de termoviziune Fluke, puteti capta si mai multe detalii de la o distanta optima in mediile de lucru cu temperaturi ridicate, ce prezinta un grad mare de risc, pentru a putea detecta urmatoarele tipuri de probleme:

– fisuri ale tevilor si conductelor
– oscilatii nefiresti de temperatura
– valve defecte si pierderi de abur
– defectiuni ale izolatiilor
– nivelul de substante lichide, solide si gazoase din rezervoare sau silozuri

Diagnosticarea constructiilor

Camerele de termoviziune sunt folosite cu succes si in inspectiile constructiilor rezidentiale si comerciale pentru a detecta:

– fisuri si scurgeri ale conductelor de apa
– zonele unde lipseste izolatie sau este montata incorect
– inundatii ale peretilor si acoperisului
– pierderi de caldura

RONEXPRIM este o prezenta constanta pe piata romaneasca de aparatura de masura si control, echipamente analitice de laborator si echipamente de cantarire electronica, inca din 1991. De atunci ne-am extins permanent gama de produse oferite, pentru a satisface cerintele pietei, pastrand insa nota definitorie a domeniilor principale pe care activam. De-a lungul timpului si pana in prezent, celebrul producator de aparate de masura Fluke ne-a fost un partener de nadejde, drept pentru care recomandam instrumentele de masura Fluke cu cea mai mare incredere.

Camera de termoviziune Fluke este dispozitivul cel mai potrivit pentru realizarea inspectiilor amanuntite in orice mediu, intern sau extern. Aceast aparat de masura si control va permite sa observati din timp potentialele probleme, pentru a le remedia inainte ca ele sa se agraveze. Fluke ofera camere de termoviziune accesibile si simplu de folosit, din seria Performance, dar si produse ce dispun de caracteristici avansate si imagini de o calitate superioara, din seria Professional. Cei care doresc un set mai mare de functii, o vizionare de cea mai buna calitate si imagini foarte precise si detaliate, pot alege o camera de termoviziune din seria Expert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *