SEO pentru bloggeri în 2017

Optimizarea SEO devine un domeniu tot mai complicat cu anii. Dacă cu 10 ani în urmă SEO însemna să plasezi cât mai multe cuvinte-cheie pe site-ul tău și să aștepți să ajungi sus de tot în rezultatele căutărilor, astăzi lucrurile stau diferit. Ai de investit nu doar timp, ci și bani, trebuie să faci analize, să îmbunătățești în permanență, să ai un website foarte competitiv.

Aceleași reguli deloc ușor de respectat sunt valabile mai nou și pentru bloguri de nișă, mai mici.

Fiecare articol de blog are nevoie de optimizări.

Cum să-ți optimizezi articolele pe blog?

  • Adaugă etichete SEO pentru fiecare articol: titlu și descriere.
  • seo optimizarea in romania timisoaraStructurează frumos articolul pe paragrafe (headings: h1-h6).
  • Fii atent ce imagini alegi pentru articolele tale, plasează online doar imagini de dimensiunea cuvenită (de exemplu: dacă vrei ca imaginea să apară pe pagină cu dimensiunile 200 X 200, nu încărca pe site una cu dimensiuni 1000 X 1000, asta îți va face paginile foarte grele și va scădea din viteza de încărcare a site-ului tău.
  • Nu uita să incluzi, totuși, acele cuvinte cheie în conținutul articolelor tale. Dacă scrii despre Samsung Galaxy J5, fii sigur că acest cuvânt se regăsește de 2-3 ori pe pagina ta. Motoarele de Căutare sunt totuși roboți, deși înțeleg sinonime și cuvinte complimentare, le este încă greu să citească intențiile autorului (sau gânduri acestuia, dacă nu sunt scrise cu negru pe alb).
  • Și elementul care devine tot mai important cu anii în SEO: trebuie să devii popular în nișa ta. Este o regulă de aur care mișcă pozițiile în rezultatele motoarelor de căutare și anume: recomandările prin link. Dacă nimeni nu vorbește despre ceea ce ai scris tu, motoarele de căutare ar putea să creadă că ceea ce ai scris nu este destul de relevant și interesant ca să atragă linkuri și recomandări. Tocmai din acest considerent, trebuie să-ți creezi relații online cu alți bloggeri din nișa ta sau din nișe similare.

În 2017 SEO pentru blog se face cu multă muncă și dăruire de sine. Dacă vei investi ceva efort în scrierea articolelor interesante și utile, iar apoi – în promovarea și optimizarea lor, la sigur, te vei bucura de rezultate bune în clasamentele motoarelor de căutare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *