Un proiect case reprezinta solutia pentru o constructie solida si de durata

Cu totii ne dorim la un moment dat in viata sa avem propria casa pe pamant. Insa planificarea necorespunzatoare si bugetele prea mici ne pot da batai de cap si pot duce la unele greseli neplacute, incomode si dezastruoase. Cand intentionati sa construiti o casa noua, trebuie sa priviti proiectul casei din mai multe unghiuri. Trebuie sa luati in considerare stilurile de viata actuale si viitoare. Trebuie sa luati in considerare planificarea familiei – Familia dvs. se va extinde? Copiii vor parasi cuibul parintesc? Va distrati des si gazduiti oaspetii peste noapte in mod regulat? Faceti-va timp pentru a analiza aceste aspecte si pentru a va intalni cu reprezenanti ai companiilor de constructie care sa va ajute in proiect case si ce modele de case vi se potrivesc anume dvs. Despre toate acestea vom incerca sa vorbim in randurile ce urmeaza.

Optiunile proaste de design va pot face casa nu numai inconfortabila, ci pur si simplu nesanatoasa. Arhitectii, inginerii si constructorii sunt pregatiti sa va ajute sa luati decizii eficiente.

Cel mai important moment in constructia unei case il reprezinta proiectarea ei.

 Proiecte case rezidentiale consta din mai multe etape:

  • Lucrari de pre-proiectare. Sarcina lor este de a afla daca este posibil sa aduca la viata proiectul, sa identifice dificultatile posibile care pot interfera cu constructia si sa estimeze costul aproximativ. Pentru aceasta, specialistii organizatiei de proiectare studiaza teritoriul, efectueaza cercetari geologice, intocmesc un plan al terenului. In aceeasi etapa, sunt pregatite o serie de documente. Este necesar sa va asigurati ca in timpul constructiei nu vor fi incalcate standardele sanitare, de mediu, urbane si de alta natura, precum si ca proiectul este justificat din punct de vedere economic;
  • Schita. In aceasta etapa, clientul isi face o idee despre aspectul viitoarei case. O schita nu este un proiect gata pregatit, ci doar o schita, dar arata deja cum ar trebui sa fie structura din exterior, cum sunt amplasate incaperile in interior, etc. Proiectantul poate executa un model de computer 3D care reflecta in mod grafic intentia clientului. Pe langa imagini, designul conturului include diagrame si desene, care vor servi drept baza pentru proiectarea si documentatia de lucru. Dezvoltarea unui proiect preliminar este, de asemenea, o componenta optionala in proiectarea cladirilor si structurilor;
  • Proiect de lucru. Cuprinde toate informatiile tehnice necesare constructiei: desene, programe, diagrame, fisele postului. In proiectul de lucru, fiecare detaliu al viitoarei structuri este explicat in detaliu: adancimea fundatiei, grosimea peretilor si a pardoselilor, constructia unitatilor de arhitectura. Descrierile grafice si textuale sunt precedate de calcule atente. Proiectul de lucru contine, de asemenea, o specificatie a materialelor de constructie: indica ce si in ce cantitate este necesara pentru constructie;
  • Proiect de instalare a retelelor de inginerie. Aceasta face parte dintr-un proiect de lucru, care determina amplasarea sistemelor de incalzire, alimentare cu apa rece si calda, canalizare, electricitate, ventilatie. Planul arata unde vor trece conductele, conductele de ventilatie, firele, ce camere sunt alocate pentru incalzire si alte echipamente. In paralel cu proiectul de lucru, se pregateste documentatia de proiectare. Acesta este un pachet extins de texte si materiale grafice, a caror compozitie si continut sunt reglementate de lege. Pentru obtinerea autorizatiei de construire este necesara coordonarea documentatiei de proiectare. Partea arhitecturala a documentatiei de proiectare este o expresie a intentiei autorului. In ea este incorporata unicitatea unui proiect individual de casa.

Daca e sa vorbim despre ce modele de case exista, ar fi foartr greu sa le clasificam pe toate. Exista:

  • case cu un etaj
  • case cu doau etaje
  • case cu etaj si mansarda
  • case cu garaj

Fiecare familie va decide ce fel de casa doreste (dupa marime, cata etaje sa aiba, etc.). Nu exista o regula pentru toti, totul este individual.

Dupa stiluri de case deosebim:

  • case in stil modern
  •  stil clasic
  • Victorian
  • tip bungalow si altele.

Va recomandam sa studiati fiecare model in parte si doar dupa aceea sa va decideti. A construe o casa nu este ceva simplu, ea necesita rabdare, bani si multa dedicatie din parte muncitorilor calificafi si a arhitectilor care vor face proiectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *