7 avantaje ale incalzirii termice in pardoseala

Incalzirea prin pardoseala este o varianta alternativa la sistemul obisnuit de incalzit, mult mai economa (cu pana la 30%) si mai eficienta, pastrand o temperatura optima, de 25 de grade, la nivelul podelei, pentru o perioada mare de timp.

Sistemul de incalzire prin pardoseala este de doua tipuri:

         Traditional: prin instalarea unor tevi de apa calda

         Electric: prin introducerea unor rezistente electrice in suport

Specialistii de la Nuscocitta.ro recomanda alegerea sistemul de incalzire prin pardoseala traditional, deoarece este convenabil ca pret comparativ cu cel electric, in timpul verii ofera racire prin introducerea de apa rece in conducte si este compatibil cu orice tip de centrala.

7 avantaje ale incalzirii termice in pardoseala 

  1.   Ofera spatiu

Faptul ca se instaleaza sub podea, permite utilizarea si mobilarea spatiului dupa cum iti doresti. Nu necesita componente extra si poate fi amplasat in functie de pozitionarea mobilierului in casa pentru a evita supraincalzirea acestuia. Cu toate acestea, in cazul in care doresti sa achizitionezi si alte piese, e indicat sa le alegi pe cele cu picioare.

  1.   Economic

Se consuma o cantitate mai mica de energie pentru incalzirea apei din sistemul de tevi de sub podea fata de cea necesara apei din calorifere.

  1.   Destinat oricarui spatiu

Este adaptabil oricarui tip de pardoseala: parchet, marmura, beton, fara a le deteriora in timp. De asemenea, caldura se distribuie uniform in intregul spatiu, avand o temperatura de 25 de grade la nivelul podelei, 22 la nivelul corpului si 20 la tavan.

  1.   Nu necesita reparatii

Mentenanta acestui sistem de incalzire nu trebuie sa te ingrijoreze; dar in cazul in care apar probleme, reparatiile au loc fara ca podeaua sa fie afectata.

  1.   Potrivit pentru cei mici

Locul preferat de joaca al copiilor este intotdeauna podeaua pentru ca le permite libertate de miscare si mai mult spatiu. Cu ajutorul acestui tip de incalzire, poti scapa de grija ca cel mic ar putea raci stand pe jos. De asemenea, acesta este un mare beneficiu adus si proprietarilor de patrupede, intrucat se pot bucura de caldura constant oriunde in casa.

  1.   Prietenos cu persoanele alergice la praf

Pentru ca transferul de temperatura este redus, iar caldura este distribuita in mod egal in intregul spatiu, nu se mai pun in miscare praful si alergenii.

  1.   Nu realizeaza condens

In cazul caloriferelor, din cauza diferentei de temperaturi dintre acesta si geam, apare fenomenul de condens. Prin instalarea unui sistem de incalzire sub podea, condensul este complet evitat.

Dezavantajele incalzirii termice prin pardoseala

  1.      Necesita o izolare suplimentara prin aplicarea de polistiren peste beton pentru ca procesul de incalzire sa fie eficient si la capacitate maxima in intreaga locuinta.
  2.      Solicita o investitie initiala mult mai mare decat un sistem clasic de incalzire (radiatoare).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *